ხუთშაბათი, 2020-08-13, 8:30 PM
მოგესალმები სტუმარი
მთავარი » ახალი ამბების არქივი
  
      
                                                                                                                             

ბაყაყი (ლათ. Rana), უკუდო ამფიბიების გვარი ბაყაყისებრთა ოჯახისა. აერთიანებს 200-ზე მეტ სახეობას. 

                                                                                                                                                   სრულად ნახვა
კატეგორია: | ნახვა: 469 | ავტორი: Web_Garsa | დრო: 2014-07-10 | კომენტარი (0)

  
      
                                                                                                                             

ზებრები, ცხენის გვარის (Equus) ძუძუმწოვართა ჯგუფი. ზებრების სხეულის სიგრძეა 2-2,4 მ, კუდისა 47-57 სმ, სიმაღლე ნიდაოში — 1,2-1,4 მ, წონა 350 კგ-მდე. 

                                                                                                                                                   სრულად ნახვა
კატეგორია: | ნახვა: 469 | ავტორი: Web_Garsa | დრო: 2014-07-10 | კომენტარი (0)

  
      
                                                                                                                             

არწივი (ლათ. Aquila) — ფრინველების გვარი შავარდნისნაირთა რიგისა.. სხეულის წონა 6 კგ-მდეა (მთის არწივი), ფრთების შლილი 2 - 2,5 მ-მდე. 
 

                                                                                                                                                   სრულად ნახვა
კატეგორია: | ნახვა: 433 | ავტორი: Web_Garsa | დრო: 2014-07-10 | კომენტარი (0)

  
      
                                                                                                                             

ფლამინგო – ფრინველთა ქვერიგი ლაკლაკისნაირთა რიგისა. 

                                                                                                                                                   სრულად ნახვა
კატეგორია: | ნახვა: 497 | ავტორი: Web_Garsa | დრო: 2014-07-10 | კომენტარი (0)

  
      
                                                                                                                             

ცხენი (Equus caballus ან Equus ferus caballus) — ოთხფეხა ჩლიქოსანი ძუძუმწოვარი ცხოველი. 

                                                                                                                                                   სრულად ნახვა
კატეგორია: | ნახვა: 487 | ავტორი: Web_Garsa | დრო: 2014-07-10 | კომენტარი (0)

  
      
                                                                                                                             

ბუსნაირნი (ლათ. Strigiformes) — ფრინველთა რიგი. ფართოდაა გავრცელებული მსოფლიოში (ანტარქტიკული და ზოგიერთი ოკეანური კუნძულის გამოკლებით). 

                                                                                                                                                   სრულად ნახვა
კატეგორია: | ნახვა: 473 | ავტორი: Web_Garsa | დრო: 2014-07-10 | კომენტარი (0)

  
      
                                                                                                                             

ზღარბისებრნი (ლათ. Erinaceidae), ძუძუმწოვრების ოჯახი მწერიჭამიების რიგისა. 

                                                                                                                                                   სრულად ნახვა
კატეგორია: | ნახვა: 483 | ავტორი: Web_Garsa | დრო: 2014-07-10 | კომენტარი (0)

  
      
                                                                                                                             

მაჩვი (ლათ. Meles meles) — მტაცებელი ძუძუმწოვარი კვერნისებრთა ოჯახისა. მისი სხეულის სიგრძეა 90 სმ, მასა 30 კგ-ს აღწევს. .
 

                                                                                                                                                   სრულად ნახვა
კატეგორია: | ნახვა: 481 | ავტორი: Web_Garsa | დრო: 2014-07-10 | კომენტარი (0)

  
      
                                                                                                                             

ტყის კატა (Felis silvestris), მტაცებელი ძუძუმწოვარი ცხოველი კატისებრთა ოჯახისა. მისი სხეულის სიგრძეა 58-75 სმ, მასა 6კგ, ზოგჯერ 10 კგ-მდე. 

                                                                                                                                                   სრულად ნახვა
კატეგორია: | ნახვა: 454 | ავტორი: Web_Garsa | დრო: 2014-07-10 | კომენტარი (0)

  
      
                                                                                                                             

კატა (Felis) — მტაცებელი ძუძუმწოვრების გვარი კატისებრთა ოჯახისა. 

                                                                                                                                                   სრულად ნახვა
კატეგორია: | ნახვა: 394 | ავტორი: Web_Garsa | დრო: 2014-07-10 | კომენტარი (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 »